Особливості дослідження приладів обліку енергоресурсів - Опанасенко, Олег (Криміналістика і судова експертиза, 2024)
Розглядаються особливості дослідження приладів обліку споживання енергоресурсів. Наголошується, що втручання споживачів у роботу лічильників залишаються найпопулярнішим видом не облікованого використання енергоресурсів. Експертне дослідження приладів обліку енергоресурсів, вилучених у правопорушників, має важливе доказове значення, а в окремих випадках є чи не єдиним джерелом доказів. В умовах сьогодення методи прихованого розкрадання споживачами енергоресурсів вдосконалюються, тому виникає необхідність у криміналістичному дослідженні засобів їх обліку.