Дослідження факторів безпечної експлуатації транспортних засобів із тентовими конструкціями - Шатковський, Андрій; Грицишин, Петро; Джус, Олег (Криміналістика і судова експертиза, 2024)
У статті проведено аналіз вимог чинного законодавства і норма тивних документів стосовно умов закріплення тентових конструкцій на вантажних автомобілях, залізничних вагонах та виникнення тран спортних пригод при від’єднанні тенту від вантажного відсіку кузова автомобіля чи автопоїзда (вантажного кузова, напівпричепа, приче па тощо), або від’єднанні від піввагону вантажного поїзда. Розгляну то варіанти експертних досліджень із встановлення причин настання транспортних пригод в нестандартних ситуаціях та запропоновано рекомендації для внесення їх до чинних нормативно-технічних вимог до конструкцій бортових платформ, колісних транспортних засобів, піввагонів вантажних поїздів.