Погляд на формування моделі перспективних Збройних сил України - Дєнєжкін, Микола; Гаврилюк, Наталія (Криміналістика і судова експертиза, 2024)
Стаття присвячена науковому погляду на формування моделі перспективних Збройних сил України, розроблення якої викликано глибокими змінами в операційному середовищі завдяки появі високотехнологічної, високоточної, далекобійної зброї, комунікаційно-аналітичних систем, використання штучного інтелекту, безпілотних платформ. Запропоновано погляд авторів на формування такої моделі з урахуванням зовнішніх та внутрішніх чинників, які викликали застосування військ (сил) у формі мультідоменних операцій.