Правові та психологічні аспекти визначення об’єк та експертного дослідження у справах щодо орієнтовного розміру компенсації моральної шкоди в межах групових (колективних) позовів - Тамакова, Тетяна; Невах, Євгенія (Криміналістика і судова експертиза, 2024)
Стаття присвячена аналізу новітніх публікацій правового аспек ту щодо подання на визначення орієнтовного розміру компенсації моральної шкоди в межах групового позову та містить пропозиції стосовно експертного психологічного дослідження групи людей. Наведені приклади судових рішень у цивільних справах з відшко дування збитків та моральної шкоди, завданої громаді за обставин утворення громадської організації для захисту прав її членів.