Міжнародне співробітництво органів досудового розслідування у боротьбі з організованою злочинністю у сфері оподаткування - Лук’янчиков, Євген; Лук’янчиков, Борис; Микитенко, Ольга (Криміналістика і судова експертиза, 2023)
В статті досліджуються питання міжнародного співробітництва право охоронних органів держав та міжнародних організацій у протидії організова ній злочинності у сфері оподаткування. Аналізуються форми і напрями взає модії органів досудового розслідування України з правоохоронними органами інших країн у протидії організованій злочинності у сфері оподаткування. Під час дослідження вивчалися міжнародні договори, законодавство держав (Ук раїна, ФРН, Польща, Італія), наукові здобутки вчених, статистичні дані про зареєстровані кримінальні правопорушення та результати їх досудового ро зслідування, матеріали кримінальних проваджень. Визначено рівні міжнарод ного співробітництва у протидії злочинам у сфері оподаткування, що вчиня ються організованими злочинними формуваннями: двостороннє; регіональне; універсальне.