Особливості судово-почеркознавчої експертизи підписів, виконаних особами різного віку під впливом збиваючих факторів - Ніколайчук, Тетяна; Біла, Альона; Забуга, Анна; Ус, Дмитро; Здор, Вілена (Криміналістика і судова експертиза, 2023)
Стаття присвячена особливостям судово-почеркознавчої експертизи підписів, виконаних особами різного віку під впливом збиваючих факторів. Ро зглянуто класифікацію збиваючих факторів та їх вплив на ознаки почерку і підписів людини. Досліджено особливості підписів та зразків різних вікових груп, а саме: транскрипцію підпису, ступінь координації, складності та зв'яз ності рухів, темп письма, розмір, нахил, розстановку і розгін елементів, сту пінь і характер натиску та напрямок лінії основи підпису. Проведено порівня льний аналіз результатів досліджень підписів за різними віковими групами.