Види рельєфних елементів на банкнотах та способи їх імітації - Зубова, Наталія; Науменко, Сергій; Сомов, Віктор; Фесюнін, Валентин (Криміналістика і судова експертиза, 2023)
В статті розглянуте питання застосування під час виготовлення банк нот таких захисних елементів, як рельєфні елементи та перфоріровані еле менти. У статті наведені види рельєфних елементів і способи їх нанесення на основу банкнот. Наведені способи імітації рельєфних елементів на підро блених банкнотах, які проілюстровані прикладами з експертної практики. Та кож проаналізовані способи нанесення на банкноти перфорації та способи відтворення на підроблених банкнотах.