Про деякі аспекти судової експертизи (експертних досліджень) об`єктів авторського права: питання реалізації в національному законодавстві концепцій «оригінальності» та «об`єктивної форми» твору та євроінтеграційні процеси - Коросташова, Ірина (Криміналістика і судова експертиза, 2023)
Статтю присвячено узагальненню підходів до проведення судових екс пертиз (експертних досліджень) у сфері інтелектуальної власності, зокрема об’єктів авторського права. Проведено аналіз норм міжнародного права та новел національного законодавства, якими впроваджено поняття «твір» та видів творів, концепції «оригінальності» й «об’єктивної форми» вираження твору, а також конкретизовано час (момент) виникнення авторського права та ін. Узагальнено новели правової охорони об’єктів авторського права, що мають враховуватись судовими експертами під час проведення судових екс пертиз (експертних досліджень). Сформульовано рекомендації, щодо поста новки перед судовими експертами питань під час призначення судової експе ртизи (замовлення експертного дослідження) у сфері авторського права.