Поняття слідів злочинів, їх властивості і криміналістичне значення при розслідуванні організованої злочинної діяльності у сфері оподаткування - Падалка, А. (Криміналістика і судова експертиза, 2019)
У статті розглянуто теоретичні підходи до визначення поняття слідів злочину, їх криміналістичне значення та властивості. Визначено, що у встановленні механізму конкретного факту злочинної діяльності важливу роль відіграє криміналістична характеристика даного виду злочинів. Вона відображає особливості способу, а також ознаки інших елементів структури злочинної діяльності. З огляду на це, у структурі криміналістичної характеристики податкових злочинів скоєних організованою злочинною групою, нами сформульовано криміналістичні ознаки даного виду злочинів, його слідів на окремих етапах організованої злочинної діяльності, що дозволяє встановити основний елемент криміналістичної характеристики – спосіб вчинення злочину, а також місце, час його вчинення та безпосередніх учасників організованої злочинної діяльності.