Рішення Європейського суду з прав людини як обов’язковий елемент судового контролю у кримінальному провадженні - Плахотнік, О. (Криміналістика і судова експертиза, 2019)
Стаття включає в себе аналіз чинного законодавства щодо визначення судового контролю на стадії досудового розслідування. Судовий контроль розкривається через повноваження слідчого судді в кримінальному провадженні. У статті аналізуються останні дисертаційні дослідження, предметом яких є дослідження судового контролю.Аналізується судова статистика та кількість рішень слідчих суддів із застосуванням практики ЄСПЛ. Дається оцінка розширенню переліку процесуальних дій, які мають проводитись за дозволом слідчого судді.Вказується на недоліки застосування слідчими суддями практики ЄСПЛ.