Вивчення особливостей самосвідомості в дискурсі проблеми судової психологічної експертизи неповнолітніх підекспертних - Міхєєва, О.; Міхеєва, М. (Криміналістика і судова експертиза, 2019)
У статті розглянуто проблему експертної діагностики індивідуально-особистісних характеристик неповнолітніх підекспертних. Систематизовано та узагальнено методичні підходи щодо вивчення параметрів самосвідомості в контексті судово-психологічної експертизи неповнолітніх. Співставлення даних про стан і особливості самосвідомості неповнолітніх з результатами аналізу ситуації і поведінки, з урахуванням міжіндивідуальної варіативності показників психічного розвитку та своєрідності соціальної ситуації визначено як фактор, що підвищує рівень достовірності та обґрунтованості експертних висновків.