Київський науково-дослідний інститут судових експертиз: погляд через призму історії - Іщенко, А.; Рувін, О.; Юсупов, В. (Криміналістика і судова експертиза, 2019)
У статті проаналізовано головні віхи стоп’ятирічної діяльності Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, окремі наукові розробки інституту, висвітлено внесок працівників експертної установи у розвиток криміналістики та формування методологічних основ судової експертології. Наведено законодавчу основу створення Кабінету науково-судової експертизи при прокурорі Київської судової палати у 1913 році, досліджено його діяльність у перші роки, що засвідчують загальнодержавне значення експертного закладу. Виокремлено окремі етапи в історії Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, пов’язані з національною революцією 1917–1921 років, Другою світовою війною на території України, оновленням кримінального і кримінально-процесуального законодавства у 1960-х роках, здобуттям Україною незалежності. Зроблено висновок про провідну роль Київського науково-дослідного інституту судових експертиз у здійсненні правосуддя в Україні.