Сучасні підходи до оцінки величини швидкості транспортного засобу при наїзді на пішохода - Любарський, К.А. (Криміналістика і судова експертиза, 2018)
Стаття стосується можливості оцінки швидкості транспортного засобу при наїзді на пішохода з використанням різних підходів — судово-медичного, енергетичного, класичних методів автотехнічної експертизи тощо.  Звернуто увагу на сучасні підходи до оцінки швидкості автомобіля за відстанню відкидання тіла пішохода та розмірами пошкодження вітрового скла автомобіля від контакту з головою пішохода.  Узагальнення сучасного досвіду оцінки швидкості транспортного засобу при наїзді на пішохода дає можливість виробити загальний підхід до цього питання і розробити відповідні методичні рекомендації.  Розроблені методичні рекомендації визначають загальні положення, принципи і методи, на основі яких рекомендується проводити визначення швидкості автомобіля при наїзді на пішохода. Використання даних методичних рекомендацій забезпечує проведення автотехнічної експертизи на єдиній методичній основі, а також достовірність, точність доказів та об’єктивність її результатів.Розроблені методичні підходи містять загальні принципи виконання експертного дослідження з оцінки швидкості транспортного засобу при наїзді на пішохода.