Дослідження випадків наїздів рухомого складу на перешкоду у судовій залізнично-транспортній експертизі - Ковальчук, О.Б. (Криміналістика і судова експертиза, 2018)
В даній статті наведено стан безпеки руху в структурі ПАТ «Укрзалізниця» щодо випадків наїздів рухомого складу на пішохода чи автотранспортний засіб. Проаналізовано нормативні документи, які регламентують порядок дій членів локомотивної бригади при загрозі безпеці руху (людина на колії, автотранспортний засіб у межах рухомого складу). Також розглянуто поняття «граничний ризик» і його вплив на розвиток залізнично-транспортної пригоди.