Організаційні питання дослідження обставин пожеж та дотримання вимог пожежної безпеки - Шмерего, О.Б. (Криміналістика і судова експертиза, 2018)
У статті зазначається, що останнім часом набули чинності численні нові нормативні документи, які регламентують вимоги пожежної безпеки. При проведенні пожежно-технічних експертиз експерти, відповідно до поставлених на вирішення питань про осередок та причину виникнення пожежі, мають визначати відповідність об’єктів дослідження цим вимогам. При цьому наголошується, що таке оцінювання має здійснюватися не лише після того, як пожежа вже сталася. Автори проводять порівняльний аналіз реалізації зазначеної проблематики як в Україні, так і в країнах Європи.