Виявлення діатомового планктону у випадках смерті від утоплення - Ліщинська, А.А. (Криміналістика і судова експертиза, 2018)
Проведено короткий історичний огляд розвитку та вдосконалення досліджень на наявність діатомового планктону. Подано результати досліджень протягом 2013–2014 та 2017–2018 років з приводу виявлення діатомового планктону у біологічних рідинах трупів осіб, вилучених з води, у порівнянні з дослідженням мінералізату нирки у таких же випадках