Отримання зразків для експертизи за чинним КПК України - Лукʼянчиков, Є.Д.; Лукʼянчиков, Б.Є. (Криміналістика і судова експертиза, 2017)
Діяльність правоохоронних органів у протидії злочинності важко уявити без використання спеціальних знань різних галузей. Багаторічна практика виробила ряд процесуальних та позапроцесуальних форм використання таких знань у пізнавальній діяльності з розслідування кримінальних правопорушень та запобігання їх. Чинний КПК вніс певні новації у порядок проведення судових експертиз, підготовку необхідних зразків для проведення порівняльних досліджень. Окремі правові питання потребують подальшого опрацювання, обґрунтування пропозицій щодо удосконалення порядку та правил отримання зразків для експертного дослідження.