Концептуальні основи міжнародної та регіональної юрисдикції інформаційного права з протидії кіберзлочинам - Біленчук, П.Д.; Борисова, Л.В.; Колонюк, В.П. (Криміналістика і судова експертиза, 2017)
У даній статті здійснено аналіз основних міжнародних документів, які забезпечують правове регулювання інформаційних технологій, зроблено висновок, що кінцевою метою кожного компʼютерного злочину є отримання інформації, яка зберігається, передається, обробляється на компʼютері в будь-якому вигляді (закодована або ні) та вміщує дані про сфери людської діяльності, а також запропоновані шляхи для ефективної діяльності по розслідуванню транснаціональних компʼютерних злочинів.