Графологічний аналіз у криміналістиці та його перспективи - Когутич, І.І. (Криміналістика і судова експертиза, 2017)
У статті досліджено прояви і перспективи одного з поки що нетрадиційних почеркознавчо-криміналістичних вчень — графології. Обгрунтовано думку, що сама постановка питання про графологічні дослідження в почеркознавстві у повному обсязі правомірно повʼязана із тим етапом розвитку криміналістичного почеркознавства, коли будуть отримані достовірні експериментальні напрацювання про стійкість ознак почерку та вивчені ознаки, які піддаються зміні під впливом комплексу протидіючих чинників. Відтак, ще не можна говорити про повноцінне визнання графології у криміналістиці. Однак, відродження самої ідеї про можливість встановлювати різні якості людини за її почерком на часі.