Можливості дослідження документів з ознаками штучного зістарювання - Посільський, О.О.; Родюкова, О.С.; Шовкова, Г.В. (Криміналістика і судова експертиза, 2017)
На сьогоднішній день почастішали випадки надходження до експертних установ документів, які піддавались дії сторонніх факторів, не властивих для звичайних умов зберігання документів. Зазначене призводить до невідповідності компонентного складу реквізитів документів дійсному часу їх виконання, і, як наслідок, ускладнює встановлення давності нанесення цих реквізитів. Наявність цієї проблеми призвело до необхідності детального вивчення процесів природного та штучного старіння документів, формулювання визначення терміну «штучне зістарювання документів» та розробки методів його виявлення в документах.