Вплив емоційного стану потерпілого на його показання - Ващук, О.П. (Криміналістика і судова експертиза, 2016)
Емоції як складові стану потерпілого впливають на формування його показань у кримінальному провадженні. При проведенні допиту слідчому необхідно встановити, під дією яких емоцій проходило формування показань. Ці відомості можуть бути використані при обранні тактичних прийомів допиту, наступній перевірці та при криміналістичному аналізі показань з метою оцінки їх достовірності.