Український професор Н. А. Оболонський – перший пропагандист антропометричної системи А. Бертильйона в Російській імперії - Чисников, В.Н. (Криміналістика і судова експертиза, 2016)
У статті досліджується життєвий шлях, наукова та експертна діяльність доктора медицини, заслуженого професора Київського університету св. Володимира Миколи Олександровича Оболонського (1856–1913), а також його внесок у розвиток вітчизняної криміналістики.