Правовий статус експертів у США, Великій Британії та деяких країнах Північної Європи - Клименко, Н.І. (Криміналістика і судова експертиза, 2016)
У статті розглядається правова регламентація статусу експертів у кримінальному й цивільному судочинстві та арбітражі в США, Великій Британії та деяких країнах Північної Європи. Показано вимоги, що висуваються до особи експерта, правила його залучення до суду й арбітражу, оформлення висновку експерта та особливості допиту експертів у суді.